Reise med buss i Norge

bussMange av reiseoperatørene tilbyr omfattende og tildels dyre turer ut i Europa med buss, gjerne til land som Tyskland, Frankrike, Italia, og til og med Spania. Men visste du at det også finnes hundrevis av spennende og lærerike turer du kan legge ut på i buss her hjemme i Norge? Fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord, eller fra Stad i vest til Kirkenes i øst, kan du besøke en rekke fascinerende steder i det langstrakte landet og se den varierte og spesielle naturen som nordmenn har fått i fødegave.

I tillegg til severdighetene og ekstra turer med båt og ferje får du selvfølgelig også tid til kaffepauser og måltider av lokale spesialiteter. Du kan selvfølgelig få med innkvartering på lange, avslappede turer, og i mange tilfeller har du også med deg hyggelige og kunnskapsrike guider som samarbeider med lokalkjente og trygghetsbevisste sjåfører. Du kan også finne tematurer som dreier seg om for eksempel allsang, besøk av gamle kirker og kloster, idrettsrelaterte turer, og turer med historisk tilsnitt i buss.

På disse reisene kan du oppleve ditt eget nærområde på en ny måte, eller du kan bli kjent med en ny landsdel som du kanskje ikke vet så mye om. Mange ønsker seg vel å utforske Vestlandets fjorder og fjell, eller det barske landskapet langs kysten av Nord-Norge. Hva med å kryss den golde Finnmarksvidda i buss, eller ta turen til sørlandsk skjærgård? Mulighetene er nærmest uendelige, det er egentlig bare fantasien som setter begrensninger.

BUSS ER EN SOSIAL MÅTE Å REISE PÅ

En av hovedfordelene ved å reise med buss er fellesskapet og samværet med andre som deler dine interesser. Du kan ha med deg familie og venner, eller bli kjent med nye mennesker. Dette er en stor forskjell fra å reise med bil eller fly, og tilfører en sosial dimensjon som har gjort dette til en av de mest populære måtene å reise på.