Nor-Way Bussekspress

Nor-Way Bussekspress er et av Norges ledende transportselskaper. Kjeden har til sammen 17 ruter, for det meste i Sør-Norge. Antallet årlige passasjerer har nå oversteget 2 millioner og de håper på å nå det utrolige tallet 3 millioner passasjerer i løpet av 2025. I tillegg til de ordinære bussrutene er det også Nor-Way som eier Flybssekspressen som har fire ruter til Gardermoen og Rygge, dvs. Oslo Lufthavn og Moss Lufthavn. Bussrutene til Gardermoen starter fra henholdsvis Majorstua, Bekkestua, og Ski.

Nor-Way Bussekspress eies av andre selskaper, og tjener som et slags markedsføringsselskap eller agent for disse. Det er eierselskapene som står ansvarlige for driften av rutene. I noen tilfeller er det to eller flere selskaper som driver rutene sammen. Det er dessuten disse selskapene som har bussekspresskonsesjoner, og derfor ansvar for priser og får oppsettet av rutene. De bestemmer også hvilke rabatter som eventuelt skal gjelde til enhver tid. Samtidig finner selskapene det opportunt å ha et felles opplegg for markedsføring og et felles varemerke, og det er her Nor-Way kommer inn. Nor-Way har også oppgaver innenfor informasjon, salg, og drift av det felles nettstedet.

Nor-Way Bussekspress har profilert seg ved å satse på litt mer komfort enn vanlige bussruter. Det betyr litt bedre plass for bena og rompa, og moderniserte busser som er stilige både inni og utenpå. Siden tilgjengelighet er viktig i dagens økonomi, har Nor-Way Bussekspress lagt opp til enkelt kjøp av billetter på nett, og mulighet for å bruke kort hvis du kjøper billett på bussen. Det aller viktigste fortrinnet til Nor-Way Bussekspress er vekten på sikkerhet og punktlighet.

NOR-WAY BUSSEKSPRESS OG NORSK POLITIKK

I dag jobber Nor-Way aktivt med lobbyisme for å påvirke politikken i Norge i en mer miljøvennlig retning som gir bussen en mer sentral plass i transportplanene. Bussen er en del av den grønne fremtiden, heter det i Nor-Ways PR.