Hørt om rosa busser?

En av de mest spennende reiseformene som fins er utviklet av det svenske firmaet Rosa Bussarna. Her kan du se verden ved å reise med rosa busser som du både bor og sover i. Rosa busser er ombygd slik at du skal kunne oppholde deg i dem og trives over tid, selv om det selvfølgelig er en forholdsvis spartansk måte å leve på. Du må regne med å ta del i «husholdningen» ved å for eksempel rydde opp og lage mat, men du gjør det i et hyggelig miljø sammen med andre mennesker med felles interesser som du gjerne blir glad i i løpet av turen. Den store fordelen med denne reisemåten er at du kan utforske helt nye og unike rosa busserreisemål som det er svært få skandinaver forunt å oppleve. Med rosa busser kan du også reise over lang tid, gjerne så mye som to måneder.

Den kanskje aller mest spennende turen med rosa busser er en reise på åtte og en halv uke fra lengst sør i Afrika til det øst-afrikanske landet Kenya. På denne turen får du med deg utrolige attraksjoner som Victoriafallene, Zambezifloden, Kilimanjaro, Masai Mara, og Zanzibar, med aktiviteter som bungyhopping, rafting, fjellturer, strandliv, og safari underveis.

ROSA BUSSER – MYE FOR PENGENE

Slike turer koster som regel i overkant av 30 000 kroner, men det er verdt å merke seg at det inkluderer hele to måneders reise samt alt av transport og overnatting. I tillegg får du mange måltider og aktiviteter med på kjøpet og innbakt i en pris som du ellers gjerne betaler for en toukers tur til Afrika. Fordi turene med rosa busser er såpass rimelige er det også mange unge deltakere, men med et aldersspenn fra 18 til 45.

Selv om Afrika ikke egentlig ligger så veldig langt unna, er det fortsatt det kontinentet europeere flest vet minst om. Det byr på så heftige opplevelser og spennende natur at du neppe vil angre på en slik tur.