Reise med buss til Sverige

Mange betegner en handletur til Sverige, som harryhandel, men er det egentlig noe galt med å spare penger på varer en likevel må kjøpe, slik at en kan bruke dem på andre ting? Hvis du bor nær Sverige og kan få med deg en tur 1-2 ganger i måneden, kan du fort spare nok til en sydentur, en god festivalopplevelse, eller nye stuemøbler i løpet av året. I tillegg får du tilgang til varer som ikke fins i Norge, og du får oppleve mye vakker natur på begge sider av grensen mellom de to naboland.

sverigeNår du er i Sverige, kan du finne det meste av mat og drikke som du er vant til fra Norge, i tillegg til spennende svenske spesialiteter. De svenske butikkene har ofte et mer rikholdig utvalg enn den typiske nærbutikken i Norge. I tillegg er det mye å spare på å kjøpe sigaretter, snus, og andre tobakksvarer i Sverige. Prisene på Systembolaget er betydelig rimeligere enn på det norske Vinmonopolet. Vær imidlertid obs på at enkelte mindre steder bussene går til ikke har Systembolag. Da går det an å bestille alkoholholdige drikker på forhånd. Husk også at du ikke får kjøpt «vanlig» øl i butikk, bare såkalt mellanøl på rundt 3,5 prosent.

Det beste av alt er at bussreisene til Sverige kan være helt gratis! Årsaken er at butikkene på den andre siden gjerne vil ha norske kunder, og derfor subsidierer bussturene. Dermed sparer du enda mer, spesielt i forhold til de som velger å kjøre bil. Velger du å reise med buss, har du også muligheten til å holde på med det du vil på turen og slipper å konsentrere deg om kjøringen.

ER DET FORTSATT LØNNSOMT Å HANDLE I SVERIGE?

Noen lurer kanskje på hvordan den senere tids utvikling i valutakursene har påvirket bytteforholdet mellom de to land. Faktum er at det fortsatt er vesentlig billigere enn i Sverige, men en bør være litt mer oppmerksom enn tidligere da det ikke lenger er mulig å spare på absolutt alle varer.